FESTIVALBOTTELING 2020

Door het overweldigende succes is de Gouden Carolus UITVERKOCHT

Ook niet meer te koop op het Festival

Naar aanleiding van reacties over de verkoop van de festival botteling het volgende.

Net als voorgaande jaren kon een ieder vanaf begin december de festivalbotteling bestellen via onze website.
Aanvankelijk ging dit langzaam totdat in januari er een hype ontstond en de verkoop ontplofte.
Wij hebben toen de verkoop via internet gestopt om nog een aantal bezoekers aan het festival de mogelijkheid te geven om een fles te kopen.
De vraag naar de botteling overtreft alle verwachtingen en helaas hebben we een groot aantal liefhebbers moeten teleurstellen.

Dat de fles nu voor absurde bedragen op internet wordt verhandeld, wordt veroorzaakt door personen die gedreven worden door hebzucht en geld.

De producent van Gouden Carolus en ook wij betreuren deze gang van zaken en beraden ons hoe dit in de toekomst anders zou kunnen voorkomen.

Gouden Carolus Festival Release

Deze allereerste Gouden Carolus Festival Release wordt vrijgegeven ter gelegenheid van het International Malt Whisky Festival Gent 2020. Het Anker selecteerde hiervoor één van de meest uitzonderlijke vaten uit het rijpingsmagazijn.

Het vat is gebotteld! Het alcoholpercentage van de Gouden Carolus Whisky Festival Botteling is maar liefst 67,5% ABV !

De botteling is te proeven op de stand van Gouden Carolus (Het Anker/De Molenberg).

Er is nog een beperkt aantal flessen beschikbaar voor verkoop. (zowel voor verkoop op zaterdag als voor verkoop op zondag)
Deze flessen worden verkocht bij de organisatie balie. Vanaf 12.15 uur.
Gezien de enorme vraag kan er 1 fles per persoon worden gekocht.
Gewoon op volgorde van de personen in de rij. Er worden geen reserveringen gemaakt.

Degene die flessen via de website hebben gekocht, kunnen deze afhalen bij vertrek van het festival bij de organisatie balie. Let op : Vanaf 14.00 uur
De flessen die zijn gekocht via de website en waarvoor verzendkosten zijn betaald, worden vanaf maandag 9 maart naar het vermelde adres verzonden.

Deze festival release rijpte op één van de allereerste ‘Anker’ vaten. Deze eikenhouten vaten worden bewerkt door de tonnenmaker volgens de specificaties van Het Anker en worden ingezet voor de cask finishing van Gouden Carolus Single Malt na een basisrijping op First Fill Bourbon vaten. 

Deze single cask bottling rijpte in omgekeerde richting: na een basisrijping op één ‘Anker’ vat volgde een langdurige tweede rijping op één First Fill Bourbon vat. Na meer dan 72 maanden rijping werd deze whisky gebotteld op cask strength. Dit resulteert in een rijke en verwarmende single malt whisky waarin de fruitige toetsen snel plaats maken voor een pittige Bourbon-smaak van vanille, eikenhout en kaneel.

Uitsluitend nog te koop op het International Whisky Festival Gent 2020 voor de bezoekers van het festival.