FESTIVALBOTTELING 2020

Gouden Carolus Festival Release

Gouden Carolus Festival Release

Deze allereerste Gouden Carolus Festival Release wordt vrijgegeven ter gelegenheid van het International Malt Whisky Festival Gent 2020. Het Anker selecteerde hiervoor één van de meest uitzonderlijke vaten uit het rijpingsmagazijn.

Het vat is gebotteld! Het alcoholpercentage van de Gouden Carolus Whisky Festival Botteling is maar liefst 67,5% ABV !

De botteling is te proeven op de stand van Gouden Carolus (Het Anker/De Molenberg).

Er is nog een beperkt aantal flessen beschikbaar voor verkoop. (zowel voor verkoop op zaterdag als voor verkoop op zondag)
Deze flessen worden verkocht bij de organisatie balie. Vanaf 12.15 uur.
Gezien de enorme vraag kan er 1 fles per persoon worden gekocht.
Gewoon op volgorde van de personen in de rij. Er worden geen reserveringen gemaakt.

Degene die flessen via de website hebben gekocht, kunnen deze afhalen bij vertrek van het festival bij de organisatie balie. Let op : Vanaf 14.00 uur
De flessen die zijn gekocht via de website en waarvoor verzendkosten zijn betaald, worden vanaf maandag 9 maart naar het vermelde adres verzonden.

Deze festival release rijpte op één van de allereerste ‘Anker’ vaten. Deze eikenhouten vaten worden bewerkt door de tonnenmaker volgens de specificaties van Het Anker en worden ingezet voor de cask finishing van Gouden Carolus Single Malt na een basisrijping op First Fill Bourbon vaten. 

Deze single cask bottling rijpte in omgekeerde richting: na een basisrijping op één ‘Anker’ vat volgde een langdurige tweede rijping op één First Fill Bourbon vat. Na meer dan 72 maanden rijping werd deze whisky gebotteld op cask strength. Dit resulteert in een rijke en verwarmende single malt whisky waarin de fruitige toetsen snel plaats maken voor een pittige Bourbon-smaak van vanille, eikenhout en kaneel.

Uitsluitend nog te koop op het International Whisky Festival Gent 2020 voor de bezoekers van het festival.

 

Sluit Menu
×
×

Winkelmand